Mrt

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla ülkemizde her yıl 1- 7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak kabul edilmektedir.Bu kapsamda okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirilmiş,öğrencilerimizin ve personelimizin deprem konusunda farkındalığı artırılmıştır.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı itibariyle devam eden projemizin Şubat Ayı'nda başta arkadaşlarına karşı nazik ve saygılı olmaları,çevre temizliği konusundaki hassasiyetleri,okuma ve planlı çalışma konusunda  gösterdikleri gayretlerinden dolayı sınıf rehber öğretmenleri tarafından Ay'ın Öğrencisi olmaya aday gösterilmişlerdir.Öğrenci ve velilerimizi kutlar,başarılı olmalarında etkili olan kriterdeki hassasiyetlerinin devamını dileriz.

Anasınıfı Örnek Öğrencisi                Muhammed Ali KAPLAN

1/A Sınıfı Örnek Öğrencisi               Zeynep Su KAMBUR

1/B Sınıfı Örnek Öğrencisi               Ahsen Hira IŞIK

2/A Sınıfı Örnek Öğrencisi               Mustafa  Can ÜZÜM

2/B Sınıfı Örnek Öğrencisi               Beyza KABAKTAN

3/A Sınıfı Örnek Öğrencisi               Elif ÇINAR

4/A Sınıfı Örnek Öğrencisi               Elif Rana DESTEBAŞ

Ock

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETMİ YILI BAŞINDA UYGULAMAYA KONULAN AYIN ÖRNEK ÖĞRENCİSİ ARALIK AYI ÖĞRENCİLERİ BELİRLENEREK OKUL YÖNETİMİMİZ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Ock

Ara

Okulumuz anasinifi öğrencilerimiz öğretmenleri Dürdane KARAMAN rehberliğinde velilerimizin de katılımıyla  1 yaş büyüdüm etkinliği düzenlediler.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler YönetmeliğiveDilimizinZenginlikleriProjesikılavuzundayeralanEk-4,Ek-5veEk-6Eylem Planlarındaki faaliyet çerçevesinde; Türkçedeki sözlerin bütününü, söz hazinesini, söz dağarcığını, kelime hazinesini tanımlayan söz varlığının bireyler arası iletişimde kullanılması, söz varlığının bireyin anlama ve anlatma becerisini etkilemesi, dil kullanımını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımaları, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmaları ve düşünce dünyalarının geliştirilmesi amaçlarıyla ilkokul-ortaokul-lise öğrencileri arası en iyi cümle/afiş yarışması yapılacaktır.

Başvuru, yarışmaya gönderilecek eserlerde aranacak şartlar, değerlendirme ölçütleri, ödüller, yarışma takvimi ve detaylar için TIKLAYINIZ.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması düzenlenmiştir.

Ara

Kaymakamımız Sayın Şeyma ŞENDUR,3.sınıf Hayat Bilgisi dersi Mesleklerin Hayatımızdaki Yeri kazanımı kapsamında öğrencilerimizle bir araya gelerek Kaymakamlık mesleği üzerine sohbet etti.

Amasya 112 Acil Çarı Merkezi Müdürlüğünce öğrencilerimize;

112´nin tek numara olması,

112´nin gereksiz meşgul edilmemesi,

hangi durumlarda ambulans çağırması gerektiği,

trafikte 112´ye nasıl yol verilmesi gerektiği ve bunun hayati önemini,

112 arandığında nasıl konuşulması gerektiği gibi konularda eğitimler verildi.Eğitimin ardından öğrencilere 112 ekiplerince çeşitli küçük hediyeler verildi.

Ara

3.SINIF öğrencilerimiz Hayat Bilgisi dersi “Mesleklerin Yaşamımızdaki Yeri” konusu kapsamında meslekleri tanıma faaliyetleri gerçekleştirdiler.Sınıfımıza davet ettiğimiz  İMAM,DOKTOR,ZABITA MEMURU,MUHTAR misafirlerimiz öğrencilerimize meslekleri hakkında çeşitli bilgiler aktardılar.Ayrıca Belediye Başkanı Fatih BAYRAKDAR'ı makamında ziyaret ederek belediye başkanlığı hakkında bilgiler edindiler.

Ara

Anasınıfımız öğretmenleri Dürdane KARAMAN rehberleğinde 12-18 Aralık Tutm,Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında sınıf içi etkinlik düzenledi.

Ara

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETMİ YILI BAŞINDA UYGULAMAYA KONULAN AYIN ÖRNEK ÖĞRENCİSİ EKİM AYI ÖĞRENCİLERİ BELİRLENEREK OKUL YÖNETİMİMİZ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Ağu

2019 yılından bu yana okulumuz kadrosunda görev yapan Rehberlik Öğretmenimiz Hamdi Mert ÖZTURKUT 2023 Yılı İsteğe Bağlı İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları kapsamında Merzifon İlçesine tayin oldu.Kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyor, okulumuza sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.