Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Amasya ili Hamamözü İlçe merkezinde yer almakta olup ilçenin merkezindeki tek ilkokuldur. Okulumuz bina olarak 1968 yılında  inşa edilmiş ve eğitim  öğretim hizmetine Hamamözü Orta Okulu  olarak başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1980 yılında orta okulu da bünyesine alarak Hamamözü Lisesine dönüştürülmüştür.1984-1985 eğitim öğretim yılında ilköğretim eğitiminin  uygulamaya başlamasıyla Hamamözü İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Daha sonra Hamamözü İlköğretim Okulu yeni yapılan binaya taşındığında okul binası tekrar Hamamözü Lisesi olarak eğitime devam  etmiştir. Hamamözü Lisesi'nin yeni binasına taşınmasının ardından 2000-2001 eğitim öğretim yılında Hamit Kaplan İlköğretim Okulu 1.kademe binası olarak eğitim faaliyetlerine devam etmiştir. 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren Atatürk ilköğretim okulu adı ile eğitim öğretime başlamıştır. İlk mezunlarını 2003-2004 eğitim öğretim yılı sonunda vermiştir.2012 yılında TBMM tarafından kabul edilen 6287 sayılı yasa çerçevesinde okulumuz ilkokula dönüştürülmüştür.116 öğrencimiz bulunmaktadır. Tüm sınıflarda iki  şube mevcuttur. Ayrıca ana sınıfı da bulunmaktadır.

Okulumuz;  sınıfların kullanışsız olması, tuvalet ve lavaboların bina dışında bulunması, ana sınıfına ait sınıf içerisinde tuvalet ve lavabo olmaması, yeteri kadar kullanım alanının bulunmaması  ve en önemlisi de binanın depreme karşı dayanıklı olmamasından dolayı 2014-2015 eğitim yılında yıkılarak yeni bina inşaatına başlanmıştır. 2015 yılından beri Adil Candemir ÇPAL'nin ek binasında eğitime devam edilmiştir.2017-2018 eğitim yılında yeni binaya geçiş sağlanmıştır. Kurumumuzun yeni binasında; 1 adet yemekhane, 1 adet mutfak, 1 adet  çok amaçlı salon, 1 adet ana sınıfı, bedensel engelli öğrencilerin katlara ulaşımını kolaylaştırmak için asansör, 2 adet idareci odası, 8 adet sınıf, 1 adet kütüphane, 1 adet öğretmenler odası,1 adet laboratuvar,  1 adet rehberlik odası, her katta lavabo ve tuvalet ve okul aile birliği üyelerine ait oda bulunmaktadır.  Okul binası ve bahçesi toplam 3000 metrekaredir.

Kurumumuzda görev yapan 13 öğretmen, 2 idareci, 1 kadrolu hizmetli, 1 işçi ve TYP kapsamında çalışan 2 personel bulunmaktadır. Öğretmenlerimizin 9´u sınıf öğretmeni, 2'si ana sınıfı öğretmeni, 1´i din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve 1'i de rehberlik  öğretmenidir. İdarecilerimizin ikisi de sınıf öğretmenliği branşındadır. Kurumumuzda 116 öğrenci vardır. Kurumumuzda taşımalı öğrenciler bulunmakta olup tam gün eğitim yapılmaktadır.

Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 11.12.2023 15:54 - Görüntülenme: 1278